top of page

DONES FORTES: Clarobscur davant la càmera

Exposició de fotografia de Manel Sanz al taller creatiu Quei15

L’espai expositiu de Quei15 Barcelona mostra fins al 16 de març les fotografies intimistes de Manel Sanz sota el títol “Dones Fortes”. Una sèrie de retrats en blanc i negre on la mirada juga a veure i ser vista.

Manel aconsegueix amb el control de la llum un negre intens del que fa sorgir l’intimitat de cadascuna de les nou models que han cedit el seu “jo” a la càmera.

"Fotografiem cossos, fotografiem persones, i mitjançant aquest acte satisfem un desig atàvic, atrapar en la còpia, en la representació, allò que la natura sempre temporal de l’home ens nega i així lleguem al futur presències, il·lusions de presències, rastres de vides que el temps ens lleva i amb les que procedim a construir un present extens, expandit, a partir de les empremtes del passat que s’hi eternitzen i es transformen en un dels seus components indissolubles."

Aquesta introducció de Javier García descriu l’acte fotogràfic i el joc entre la mirada de la lent i els pensaments rere la retina de la model. I ens fa reflexionar sobre la necessitat actual – entre lúdica i malaltissa – de “fixar la nostra identitat en el temps” a base se selfies.

L’obra, col·lecció particular de l’artista, es va mostrar per primer cop fa 10 anys. Ara es pot veure a l’espai creatiu Quei15, un nou projecte cultural arrelat al barri del Parc i la Llacuna, entre Poblenou i dreta Eixample, que vol apropar la creativitat i l’expressió artística als veïns i veïnes.

Els retrats de Manel Sanz han servit a més de punt de partida per dinamitzar l’activitat amb els nens i nenes del Tria i Remena (entre 7 i 12 anys), fent un exercici lliure de reinterpretació on mantenim la intensitat del blanc i negre i aprenem a ressaltar aspectes de la imatge que la càmera no veu. Un peculiar exercici d’estil que confronta – i harmonitza – dues tècniques artístiques sovint allunyades.

Aquests tallers creatius són exemple de la vocació de proximitat de Quei15, com també ho és el plató fotogràfic que sota el nom Fem retrats: oh, là, là ! ha obert Manel per recuperar l’ofici de retratista de barri. Una forma de deixar record sobre paper d’aquells moments màgics que la realitat digital se’ns emporta.

Paper Baritat Ilford Multigrade fiber 40x50 cm

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page