top of page

Exposició : CíTRIC Humor gràfic i Caricatura a Barcelona

del 6 de juny al 6 de juliol 2024

Quei15ARTgallery - cartel CITRIC web.jpg

CÍTRIC, Caricatura i Humor Gràfic a Barcelona, és una exposició d’obra gràfica que convida a generar opinió sobre la realitat social i individual, amb un punt crític i dona espai a la mirada ácida que defuig d’una interpretació simple de la realitat.  La primera impressió no sempre és el que compta.

L’exposició mostra originals de 10 humoristes gràfics i caricaturistes amb trajectòria internacional residents a Barcelona amb estils diferents i un objectiu comú: forçar-nos a interpretar totes les dimensions que amaga un dibuix pensat per fer pensar. Una oportunitat per adquirir obra original que ha estat fora dels circuits expositius o s’ha creat exclusivament per la mostra.

: ARTISTES :

KIM - PUGLIESE - ELISA SPERANZA 

SANDERSEN - KAP - PEDRO ESPINOSA

JÉSICA CICHERO - LLUïSOT 

LEONARDO RODRÍGUEZ - ANt

Kim: Joaquim Aubert. Fuormat en Belles Arts i interessat en la pintura, aviat va trobar-se fent còmics i il·lustracions a publicacions de l'underground barceloní. El 1977 va començar a dibuixar a la revista satírica El Jueves, i li encarregaren un personatge que ningú volia dibuixar, "un fatxa"; així va fer la primera pàgina de Martínez el Facha, que s'ha convertit en l'únic personatge que ha aparegut de manera ininterrompuda a les pàgines d'aquesta revista des del primer número fins al 2015. Kim ha col·laborat també a revistes com Por Favor, Mata Ratos, Rambla, El Víbora i Makoki.

Jésica Cichero: Jésica Andrea Cichero, va néixer el 31 de gener de 1985 a la Ciutat de Buenos Aires, Argentina. Viu a Barcelona, on exerceix de dissenyadora gràfica i il·lustradora, interessada en els personatges, les cares, els cossos, la natura i els sentiments. Fes servir l'exageració per expressar la veritable manera com veu les coses, amb un estil que es podria definir com a “poesia mordaç”. Juntament amb David Pugliese, va fundar Entusiasta Gallery, on sempre estan treballant en nous projectes amb la il·lustració com a protagonista.

Pedro Espinosa: Inicia el seu camí a la seva ciutat natal amb obres com el còmic El Sitio de Logroño. El 1983 es trasllada a Barcelona on continua desenvolupant la seva trajectòria com a autor de còmic i il·lustrador, a més de caricaturista i cronista gràfic per a la premsa (Diari de Barcelona, La Vanguardia, Avui, El Temps, Público). Ha editat diversos llibres que mostren la seva gran versatilitat tècnica i estilística: LOCO (Astiberri), La meva Barcelona, La Ciutat dels Somnis (Ajuntament de Barcelona), Asis (Editorial Top Crush) o Diario de un dibujante sudoroso (Amaníaco Ediciones). Al  2023 ha organitzat les primeres jornades de còmic i il·lustració a Logronyo.

Elisa Speranza: Nascuda a l’Uruguai i establerta a Barcelona, fa més de 20 anys que treballa com a artista, absorbint tècniques que l'ajudin a plasmar el seu desbordant imaginari. Elisa ha convertit en negoci el seu talent creatiu, al qual recorren els clients reclamant un estil inconfusible i desbordant d'humor 'chili pepper' per al servei d’esdeveniments, fires i congressos. Ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives, entre les quals destaquem “500 años de la Mona Lisa”, Inususal Project (Barcelona).

ANt: Anthony Garner (ANt), es va formar en disseny gràfic al Berkshire College of Art de Reading. El 1993 es va instal·lar a Barcelona, on va començar a col·laborar com a caricaturista al diari ECO, i de seguida va continuar en altres mitjans de premsa, editorials, publicitat, televisió i teatre com El País, Ara, El Punt Avui, El Diari de la Pau, TV3, Punch, Private Eye, The New Statesman, The New York Observer. Col·labora amb El Periódico i la revista El Jueves. És soci de Cartooning For Peace i The Cartoon Movement, i representant del Regne Unit a United Sketches for Freedom.

Lluïsot: Lluïsot (Barcelona, 1962) és il·lustrador i dibuixant de còmic. Va començar a treballar als anys '80 i ha il·lustrat i escrit llibres i historietes (ha publicat regularment a El Jueves). També ha il·lustrat llibres infantils, pels quals ha guanyat nombrosos premis, entre els quals destaquen: el premi Lazarillo 2010 per “El somni del vell mariner” i el Bologna Ragazzi Award 2002 a la categoria No Ficció per “Una temporada a Calcuta”, publicat per Media Vaca. El seu darrer llibre “Retrato creativo: o l'art de perdre amics” (Gustavo Gili) defineix el peculiar sentit de l'humor d'un dibuixant iconoclasta i estilista compulsiu.

Leonardo Rodríguez: S'acomiada de Veneçuela amb la seva versió de 'Las Medias de los Flamencos'. Després d'aterrar a Europa l'any 2000, i va convertir en un polifacètic il·lustrador per a Barcanova i RBA, entre d'altres. Ha estat col·laborador de MAD Magazine Entre 2004 i 2019. També ha participat en projectes d'animació com Pocoyo - 'Cuento de Navidad' (2017) i Go Wild (Bronx Zoo, 2007). Ha estat membre fundador de l'Asociación Española de Caricaturistas' i jurat del World Press Cartoon l'any 2021 i conferenciant convidat a l'Eurocature 2023. Caricaturista habitual en salons nacionals i internacionals, la seva darrera exposició ha tingut lloc a la Galeria Aarnoor (Bèlgica 2024).

David Pugliese: Nascut a Quilmes, Buenos Aires, resideix a Barcelona des de fa 8 anys. S'exerceix com a il·lustrador freelance i ha col·laborat en diversos mitjans, com ara: Editorial SQP, revista BOOM!, The Wittenburg Door (USA); El Jueves, Tentacles, El Web Negre, Núvol (Espanya); Reader’s Digest, BAvoice, Revista Arlequí, Catrasca, Orsai (Argentina). Les seves Caricatures i Il·lustracions han estat exhibides a: Palais de Glace, Aliança Francesa, Museu de Belles Arts de La Plata, Casa d'Art Doña Rosa, Hipòdrom de Palerm (Totes a Buenos Aires).

Kap: Jaume Capdevila, va començar la seva carrera professional dibuixant a la revista El Triangle (1994), i ben aviat passà a La Vanguardia i Mundo Deportivo. El 1997 va publicar el seu primer llibre de dibuixos, titulat Sense Kap ni peus. Des d'aleshores ha publicat molt altres llibres amb les seves vinyetes i ha participat en volums col·lectius d'humor gràfic. Avui, Kap és un dels imprescindibles del circuit internacional de l'humor gràfic, i les seves vinyetes han aparegut en recopilatoris a diversos països europeus i del continent americà.

Sandersen:  Sandra de León va néixer  el 15 de setembre de 1988 a l'assolellada València, i decidir fer un gir en la seva vida en traslladar-se a Barcelona el 2014. Actualment, ha aconseguit trobar l'equilibri entre la seva professió i la seva passió per la il·lustració. El 2019 va donar vida al seu alter ego, «Sandersen», amb qui mostra la seva distintiva paleta cromàtica i narra en vinyetes gràfiques petites aventures quotidianes, amb una enginyosa i sincera perspectiva.

SETMANA

LA SETMANA "CÍTRiCA"

del 25 al 30 de juny:

🔴   TALLERS CÍTRIC TxT: Els tallers CÍTRIC TxT ofereixen la possibilitat de descobrir, en una o varies sessions, el procés creatiu i la tècnica artística de dos dibuixants de renom per taller.  Són tandems de Tu a Tu en els quals participen 10 artistes internacionals residents a Barcelona amb estils diferents i un objectiu comú: forçar-nos a interpretar totes les dimensions que amaga un dibuix crític.

 

T'ho perdràs?

Mira't la programació i reserva't plaça per 1, 2, 3, 4 o 5 sessions exclusives.


DATES I HORARIS: Del 25 al 29 de juny, de 18.30 a 21h.

- DIMATS, 25 de juny:

JÉSICA CICHERO "caràcter black & white"

+ LEONARDO RODRÍGUEZ "a l'aquarel·la"

​​

- DIMECRES, 26 de juny:

KIM "clàssics" + CAP "il·lustra l'acudit"

- DIJOUS, 27 de juny:

ANt + PUGLIESE "Sàtira política i caricatura"

- DIVENDRES, 28 de juny:

ELISA SPERANZA "caricatura encaixada"

+ SANDERSEN "mi vida, tu risa"

- DISSABTE, 29 de juny:

LLUÍSOT  "retrats "weirdo"

+ PEDRO ESPINOSA "cari-cultura" (personatges de la cultura)

 

PREU: 20€ sessió | 80€ abonament 5 sessions

 

A MÉS: La participació en els tallers et permet gaudir d'una caricatura realitzada per l'artista que tu triïs, durant la "FESTA DE LA CARICATURA", que tindrà lloc el DIUMENGE 30 de juny, en els espais col·laboradors del carrer WELLINGTON de Barcelona


 

FESTA

🔴   FESTA de la CARICATURA al carrer WELLINGTON:

Diumenge 30/6/2024 

El DIUMENGE dia 30 de juny tintra lloc la FESTA DE LA CARICATURA al

on KIM, DAVID PUGLIESE, ELISA SPERANZA, KAP, PEDRO ESPINOSA, ANt, LLUïSOT i LEONARDO RODRÍGUEZ faran caricatures a totes les persones que passin pel carrer WELLINGTON de Barcelona, de 10 a 17 h. a color i a blanc i negre.

Metro L1:  Marina - Arc de Triomf

Quatre punts claus!!


👉🏼 STEPHY’S :  @stephys’bcn
carrer WELLINGTON 88

👉🏼 JUICE DUDES :  @juicedudes
Av. Meridiana 1, cantonada carrer WELLINGTON

👉🏼 LA QUERIDA:  @laqueridabcn
Passeig Pujades 33, cantonada carrer WELLINGTON

👉🏼 QUEi15/ESPAICREATIU : @Quei15bcn @quei15ARTgallery
carrer WELLINGTON 15


T’ESPEREM?

Per qualsevol dubte _ WhatsApp: 619 00 45 15 Quei15/espaicreatiu

PREU: 10 €
 

bottom of page