top of page

Miralls Tatuats, de Xesco Mercé


Foto: @manelsanz


"El mirall és una lleu membrana que duplica i inverteix el nostre costat del món, o també pot ser una porta de mercuri cap a universos infinits".


Aquesta és una de les múltiples definicions amb les quals Xesco Mercé (@xescomerce) va presentar la seva sèrie més recent, Miralls Tatuats, el passat 23 de març a Quei15.ART gallery.


Es tracta de més de 100 collages de 22x22cm, radiografies i fotolits pintats sobre cartolina metal·litzada, realitzats a la primavera de 2022, durant una llarga convalescència. Un joc d'equilibri per trobar l'encaix en la realitat reflectida que ens atrapa dintre de l'univers particular de l'artista.


Xesco Mercé neix a Ivars d'Urgell el 1965, des d'on es trasllada a Barcelona i obté la llicenciatura en Belles Arts l'any 1988. És soci fundador del col·lectiu Xina A.R.T. i de la Xarxa Europea d'Espai de Creació Contemporània "Kanîbal'hopox". Director de la revista d'arts i assaigs La Conxinxina. Ha participat de nombroses exposicions individuals i col·lectives dintre i fora del territori. Formador i agitador cultural des del seu Esplugues de Llobregat adoptiu i vinculat a Ivars, on té l'estudi.


L'exposició es pot visitar fins al 23 d'abril, quan tindrà lloc la cloenda i signatura del llibre El desert químic, publicat l'any 2022.


Per saber més sobre l'obra, podeu escoltar l'entrevista que li van fer a @beteve dintre del programa cultural #PlaçaTísner (minut 32:30).Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page