top of page

Elles Són Dones Pallareses, documental de terra i aigua

Elles són dones pallareses. Dones vingudes d’altres contrades: la més llunyana, del Perú, i la més propera de Tàrrega. Elles són les noves pallareses.


“Forasteres, dones nouvingudes, immigrants, de fora, venedisses, de pravall, sin papeles”. Aquesta llista està extreta de la pàgina de Facebook “Parla pallarès”. Vaig fer-hi un post i un nombre important de membres van intervenir-hi explicant com les persones nascudes al Pallars anomenen les persones vingudes d’altres terres. Les dones que formen part del reportatge; (quinze) han nascut al Níger, Sabadell, el Marroc, dues a Barcelona, a Holanda, el Perú, Mataró, Alemanya, la República Dominicana, Palestina, Polònia, Lleida, Tàrrega i Sant Joan de Vilatorrada. Manel Sanz, setembre 2021.

Així començà, fa un any, un reportatge que recull l'arrelament al territori de quinze dones que han trobat al Pallars un nou marc per a la seva identitat. Joves i no tant, que ens parlen d'associar-se, de la cultura, del procés, del futur, dels papers legals, de la pobresa, les propostes de futur, les seves relacions personals i del treball al Pallars Jussà.


Elles són dones pallareses: Aleksandra Skrzypek, Cèlia Guasch, Elisabet Creus, Elisabet Romero, Eva Llamas, Hadiza Kimba, Jenny Rosado, Kaoutar elKibibi, Mila Haru, Núria Agulló, Núria Sauquillo, Rianne Henstra, Sandra Ubaldo, Shanti Van der Schoot, Summar Rasras.El reportatge va ser projectat en sala per primera vegada a l'abril 2022 al Molí de l'Oli de La Pobla de Segur. La seva estrena a Barcelona va tenir lloc el passat 28 d'octubre a la sala del Casal de Barri Transformadors.


Les entrevistes es poden veure cronològicament dintre de l'Espai Projectes de Quei15bcn, amb textos i reflexions de context ideades pel director, el fotògraf i realitzador Manel Sanz, amb el suport en disseny i producció de l'Associació.Per disposar del muntatge complert i organitzar una projecció debat, podeu deixar el vostre contacte a quei15bcn.projectes@gmail.com o trucar directament al T/WhatsApp: 619 00 45 15.

Comentarios


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page